Accordeon met Helena
Helena Sousa Estévez (1993, Galicia, Spanje) Spaanse accordeonist wonend te Rotterdam.

Graag neem ik je in mijn lessen mee om te genieten van dit prachtige veelzijdige muziekinstrument, om je de accordeon te leren bespelen en om je verder te helpen ontwikkelen. Ik denk met genoegen mee om jouw wensen vorm te geven.

Als docent werk ik met studenten aan verschillende soorten muziek, op zoek naar een goede techniek met het instrument en een beter begrip van de muziek. Dit altijd met de bedoeling om iedere dag weer te verbeteren.
In Spanje en Frankrijk heb ik mijn studie voor bachelor- en de masteropleiding in respectievelijk San Sebastián (Spanje) en Straatsburg (Frankrijk) gevolgd. Tijdens mijn studie heb ik mij gericht op klassieke en hedendaagse muziek. Daarnaast heb ik door mijn interesse ruime ervaring met het spelen van folk- en dansmuziek.
Op dit moment werk ik als freelance muzikant en heb ik verschillende projecten, als solist sinds 2015 in kamermuziekgroepen, met name bij Duo Doce met pianist Daniel Leiro Castro en met het AKOM Ensemble sinds november 2017.
*Ik spreek vloeiend Spaans, Frans en Engels en ik ben beginner wat betreft de Nederlandse taal.